Mar 04

Nuri Maviş Kuran Kursu bünyesinde Çocuk Klubü Açıldı.

cckklb (1)cckklb (2)cckklb (4)cckklb (3)

Şehitkamil ilçe Müftülüğümüze bağlı bulunan Nuri Maviş Kur’an Kursu Fahri Öğreticisi Necla Sür hocamızın gayretleriyle Kur’an Kursu bünyesinde Çocuk Kulübü oluşturuldu. Hocamız ve bazı veliler ile beraber İlçe Müftümüzü ziyaret  ettiler.  İlçe Müftümüz Ömer KESKİN; yapılan hizmetlerden memnun olduğunu ve Çocuk kulübünün ehemmiyetine dikkat çektiler. Bu yaşta verilen eğitimin gençlerimizin dimağlarında hiç silinmeyecek şekilde kalacağını bunun için doğru ve düzgün bilgi aktarımının gerçekleşmesi halinde toplumun yarasına merhem olacağını ifade ettiler. Görüşme çukulata ikramı ve Müftümüze takdim edilen hediye ile son buldu.

Mar 02

Ş.Kamil Belediye Başkanından Nezaket ziyareti.

shtkml (3)ŞehitKamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan FADILOĞLU ve Başkan Yardımcısı M.Murat ÖZGÜLER Şehitkamil İlçe Müftülüğümüze Nezaket ziyaretinde bulundular. Sayın Ömer KESKİN hocamız bu ziyaretten çok memnun olduğunu dile getirdi.

Mar 02

Şahinbey İlçe Müftüsünden Ziyaret

shby

Şahinbey ilçe Müftüsü Sayın; Musa İMAMOĞLU İlçe Müftülüğümüzü ziyaret ettiler.

Şub 27

2015 Umre İbadeti Kudüs’ten Başlayacak.

kudus

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre ibadetine Kudüs’ü de ekledi. Umre ibadeti için kutsal topraklara gitmek isteyenler ilk olarak Kudüs’ü ziyaret edecekler.
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığının umre hizmetleri için aldığı karara göre, kutsal topraklara yapılacak ziyaretler, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’dan başlayacak.
Mescid-i Aksa’dan başlayan umre turları için kayıtlar başladı. İlk kafile ise 15 Nisan 2015 İstanbul’dan hareket edecek. Vatandaşlar 3 gün Kudüs’te, 4 gün Medine’de ve 7 gün Mekke’de olmak üzere toplam 14 gün boyunca kutsal iklimin havasını soluyacaklar. Kayıt yaptırmak isteyenlerin İl veya İlçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.
Kudüs programında Mescid-i Aksa başta olmak üzere Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup’un kabirlerinin bulunduğu külliye, Hz. Davut’un kabri ile Selman-ı Farisi ve Rabiat’ül Adeviyye’nin kabirleri ziyaret edilecek. Kudüs’e yapılacak ziyaretlerde ayrıca Mahmudiye Camii, Hz. Ömer Mescidi gibi önemli kutsal mekanlar da ziyaret programına eklendi.
27-28 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen ‘2014 Hac Değerlendirme Toplantısı’nda ziyarete ilişkin ilk müjdeyi veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, geçmişte Kudüs’ün umre programının bir parçası olduğunu, bugünde çalışmaların yürütüldüğünü ve yakın zamanda umre programına Kudüs’ün de ekleneceğini belirtmişti.
Kaynak ; http://www2.diyanet.gov.tr

Şub 27

Belen Derundere Kur’an Kursu Açıldı.

Şehitkamil İlçe Müftülüğü’ne bağlı Çıksorut Mahallesinde Belen Derundere Kuran Kursu hizmete girdi.Mahalle Muhtarı ile Cami İmamının girişimleri ve Hayır Sever Vatandaşlarımızdan Belen Derundere Bey’in desteğiyle yapılan Belen Derundere Kuran Kursu çok sayıda davetlinin katıldığı programla hizmete açıldı.Açılışa Şehitkamil İlçe Müftümüz Ömer KESKİN, Şube Müdürümüz Murat TAŞDELEN, Kuran Kursunun Banisi Belen Derundere ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şube müdürümüzün sunumuyla gerçekleşen açılış, Her Hayırlı işte olduğu gibi;
  1. Kuranı Kerim tilaveti
  2. İlçe Müftüsü Ömer KESKiN’in Konuşması
  3. Hayırsever İş adamı Belen Derundere ve Mahalle Muhtarına Teşekkür Plaketi verilerek tamamlandı.
Ardından Kuran Kursumuzda Çay ve pasta ikramı yapıldı. Vatandaşımız bu hayırlı hizmete emeği geçen herkese teşekkür ettiler.bl (33)

bl (5) bl (10) bl (3) bl (17) bl (20) bl (1)Galeriye Gitmek İçin TIKLAYINIZ.

Suriyeli Çocukların Eğitim Hakkı

1 (7)Suriyedeki savaş nedeniyle Ülkemizin Çeşitli Bölgelerine iltica eden ve Aziz Milletimizin Engin şefkat kollarına sarılan, Ensar kavramını dünya müslümanlarına tekrar hatırlatan Milletimize evvela Teşekkürü bir borç biliriz.

Sam Mezrasında bulunan ve ŞehitKamil İlçe Müftülüğüne Bağlı olan  Yeni Cami’ de  3 yıldır Dini eğitimi için izin alınan fakat bunun yanında gayri resmi olarak okul derslerini de gören suriyeli çocuklar karne alamamanın hüznünü yaşıyorlar. Okulu bitirseler dahi orta okula gidemeyecekler. Bu nedenle İlçemiz Müftüsü Sayın ; Ömer KESKİN Hocamız’a Başvurdular. Müftümüz; Yeni Cami İmam-Hatibimiz ve Zekat vakfından Mümessiller ile öğrencilerin ders gördüğü Camiyi gezdiler. Caminin koşullarının buna elverişli olmadığını ifade ettiler. Bölgedeki Sosyal tesisin durumunu inceleyip gerekli mercilerle ile görüşüp bu hayırlı işe aracı olmayı vazife biliriz diyen Ömer KESKİN Hocamıza suriyeli eğitimciler teşekkür ettiler.

1 (3)1 (9)1 (11)1 (2) 1 (4) 1 (5)1 (6)1 (8)1 (10)

Şub 25

ŞehitKamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdüründen Ziyaret.

ilmilliegtm

Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Serin ve Hösükoğlu İmam Hatip ortaokulu Müdürü Namık Gedik Müftümüze hoşgeldin ziyaretinde bulundular.

İLKE Haber Ajansından Ziyaret

ilk

İlke Haber Ajansı (İLKHA), Gaziantep Medya Mensupları derneği başkanı İbrahim Koçyiğit ve Kervan FM reklam Müdürü İbrahim Akbalık  İlçe Müftülüğümüzü Ziyaret ederek İlçe Müftümüz Sayın; Ömer KESKİN hocamız ile Röportaj gerçekleştirdiler. Gündemdeki olayları değerlendiren Müftümüz , Gençlerin maneviyattan yoksun olarak yetişmesinden ve bunun neticesinde Yaşanan acı hadiselere dikkat çekti.

G.Antep Diyanet Vakfından Ziyaret

a (3)

Gaziantep Diyanet vakfı Kitap Evi Sorumlusu İzzet Dinçer ve Ejder Bey Müftülüğümüzü Ziyaret ettiler.

Hayrat Vakfından Ziyaret

hyrt

Hayrat Vakfı G.Antep İl Koordinatörü Ömer Faruk Gül Ali Bey,  İlçe Müftümüz Ömer KESKİN Hocamızı Makamında Ziyaret Ettiler. İki kurumunda gayesinin Ümmeti Muhammedin evladının hayatını itmam etmek olduğunu bunun içinde koordineli bir şekilde çalışılması gerekliliği dile getirildi.

Eski yazılar «